bakul2011.com

"apa yang dilihat, itu yang dibaca"

Tarikh Kemasukan pembiayaan PTPTN sesi 2012/2013

Assalamualaikum!~

Sudah hampir ke pertengahan cuti semester bagi semua pelajar IPT. Tarikh kemasukan semula pelajar bagi Universiti Utara Malaysia dan mana-mana universiti yang memulakan kuliahnya pada hari Ahad akan bermula pada 9/9/2012

Rasa macam sekejap jew cuti kan, xpuas lak rasa, korang yang kuliah hari Isnin bestlah, masih boleh lepak kat rumah hari sabtu, tapi bagi ikaa yang start kuliah ahad nie, hari sabtu malam dah angkut barang balik hostel. pejam celik dah masuk sem 5 dekat UUM, dah jadi senior dah.

Tapi bila sebut pasal masuk kuliah nie, pasti semua akan tertanya-tanya bilakah duit PTPTN nie nak masuk erk?

Bukan korang je yang fikir, ikaa pun tertanya-tanya gak, banyak barang yang nak kena prepare tuk masuk nanti. Kalau ikaa mungkinlah barang xde lah mahal sangat kat utara nie, tapi bagi korang yg belajar kat KL pasti nak jimatkan duit tuk beli barang kat tempat kita dan bawa ke sana. ye x?

So, hasil godek-godek ikaa dekat laman portal ptptn, ikaa terjumpa tentatif ini.

Tarikh Kemasukan pembiayaan PTPTN sesi 2012/2013

Tarikh Kemasukan pembiayaan PTPTN sesi 2012/2013

Untuk lebih lanjut boleh klik tentatif pembayaran ptptn

notakakitanganku : Apa yang pasti bagi UUM duit ptptn masuk 8/9/2012 ^_^
9 Komentar untuk "Tarikh Kemasukan pembiayaan PTPTN sesi 2012/2013"

UUM masuk 08/09... perhhh... memey terbaek laaaa... hahhahahaaa...

tingattingat dulu mase kt uitm
hahah semua rumours kate dah masuk
tapi tak. satu je care nak tau

bile ATM kt u tu berbaris panjang.hahah

thu tak pe... brg kat KL tu memang super duper mahal... susah nak dpt brg murah...

thanks sb memuji keunikan blog sy...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/ramai-yang-tak-balik-kampung.html

hahaha..kalau masuk pun, bukn ley nk p ambik lagi..pjg je do beratur.hmmmm

ika..kalau baru masok smester ptama ble ek klua ptptn...dah 2 bulan study kat u tu.

@syhue _ aida erkk dua bulan?? aikk awal lak msuk..cuba tgk kelompok 2.tue tuk budak2 yg bru :)

teringat pula zaman u dulu..dok menunggu hari keluarnya duit ptptn hehehe...kenangan lalu mengusik jiwa la.. :)

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info