bakul2011.com

"apa yang dilihat, itu yang dibaca"

Review Movie Gengster Celop

Assalamualaikum

Dengar ceta movie nie best, betoi ka?

Movie tue pulak, ada the top blogger Malaysia, sapa lagi kalau bukan Haniz Zalikha, alaaaa yang dulu pernah berlakon jadi heroin cerekarama "Mariam kampung Putat", so dari cerekarama terus melonjak ke Filem yang pasti box office pa.


Review Movie Gengster Celop

Review Movie Gengster Celop 

Actually filem dah pun ditayangkan, dan aku pun sebenarnya dah pun menonton. Pertama kali pandang poster dia, aku ingat dia nak buat cerita ala-ala ganas macam filem KL gengster, tapi rupanya cerita ganas komedi, tapi yang adegan gaduh-gaduh tumbuk-tumbuk agak dikurangkan. Boleh dikatakan dalam pawagam tu memang tak de la menguap semua riuh rendah yang gelak ketawa masing-masing.

Sampaikan waktu aku keluar dari pawagam pun, awek dengan pakwe nie duk bincang lagi pasal filem. Tahniah aku ucapkan pada pengarah terkenal kita Ahmad Idham, kalau dulu aku suka filem "I'm not Single", banyak kali tengok pun tak boring. 

Ahmad Idham bijak dalam memberikan watak dan memilih para pelakonnya yang sememang pandai memegang watak masing-masing. Tersengeh sorang-sorang bila tengok Usop Wilcha jadi polis, kalau dalam "Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit" dia jadi OKU...hahaha

Pendek kata dari aku, cerita nie memang tak kering gusi korang malah mungkin akan menyebabkan gigi anda tercabut ( gigi palsu ), so yang mana pakai gigi palsu, sila sediakan poliden di sebelah anda!

## maaf aku sekarang kurang update FOKUS UNTUK EXAM !
2 Komentar untuk "Review Movie Gengster Celop "

wah.. rasa menyesal pulak tak tengok..hehehehe.. harap2 cepat sikit masuk youtube..hehehe

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info